Overskuds-knœkbrød
Her til morgen fik jeg lyst til knœkbrød! Ikke kedelige knœkbrød fra Wasa, men nogen dejlige hjemmebagte nogen med masser af økologiske kerner og gode ting og sager.
Det tog mig max 1 time at mixe dejen og bage dem og det var inklusiv opstilling af diverse kerner til fotografering. Total overskuds-knœkbrød som min kollega Jane kaldte dem, da jeg fik opskriften. Og det er de – de er lette at bage, smager himmelsk og så er der jo lige det med at de hverken indeholder sukker eller smør hvilke mine hofter vil elske 🙂
Ingredienser:
1 dl Havregryn
1 dl Sesamfrø
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Græskarkerner
3 1/2 dl Hvedemel
2 dl vand
1 dl Olie
1 tsk Bagepulver
1 tsk Salt
Alle frø, kerner, hvedemel, bagepulver og salt røres sammen.
Tilsæt vand og olie og rør indtil en jævn dej. Del dejen i 2 lige store portioner. Rul den ud på en bageplade med bagepapir og skær i dejen med en pizzakniv til passende størrelser. Drys med ekstra sesam eller hørfrø.
Bages ved 200 grader i 15 til 20 min. Jo længere tid i ovnen, jo mere sprøde og gyldne bliver stykkerne.
Jeg bager også disse lækre knækbrød af og til. Nemmest er det at rulle dejen ud mellem to stk bagepapir synes jeg. Jeg skærer dem også i mindre trekanter/harlikin, hvis jeg feks skal bruge dem til et ostebord el lign. De er pragtfulde, og det er svært at spise købe knækbrød efter man har prøvet disse.
Majbrith
Majbrith said this on 26. juli 2010 hos 15:37 |
Jeg fik dem selv til et ostebord hos mine svigerforœldre igår og der er de bare SÅ lœkre 🙂
klappeklappekage said this on 27. juli 2010 hos 15:36 |
Hvor længe kan disse skønne knækbrød opbevares efter de er bagt?
Anna Thaulow said this on 2. august 2010 hos 11:42 |
Hej Anna,
De sidste af mine blev spist 8 dage efter de var bagt og da var de stadig sprøde og gode.
klappeklappekage said this on 2. august 2010 hos 12:10 |
Fantastisk. Jeg er blevet så inspireret af opskriften, at jeg vil gå hjem og bage dem i allerede i aften, mon ikke det vækker glæde på kontoret i morgen, hvis jeg møder op med hjemmebagte knækbrød. Tak for inspirationen og en god blog.
Anna Thaulow said this on 2. august 2010 hos 13:24
🙂 Hvordan blev de?
klappeklappekage said this on 2. august 2010 hos 21:05
De er blevet rigtig lækre. Jeg synes dog jeg måtte tilsætte noget mere mel end du havde skrevet. Men et klart hit.
Anna Thaulow said this on 3. august 2010 hos 06:22
Hej Anna,
Jeg tilsætter ikke mere mel, da jeg gerne vil have at de bliver meget tynde og sprøde og ikke så “brød-agtige”. Dejen skal i såfald være meget tynd og klistret og jeg rører slet ikke i den med mine hænder.
Vh Kristina
klappeklappekage said this on 4. august 2010 hos 20:15
En kollega fortalte lige, at han laver de samme, men i småkagestørrelse, og bruger dem til sine børn som kager.
Anna Thaulow said this on 3. august 2010 hos 07:16
Kære Kristina.
Super gode knækbrød. Har prøvet et par opskrifter med nogenlunde samme ingredienser, men de her er bare de bedste. De var et hit en doven søndag formiddag:-).
Anja Hansen said this on 3. august 2010 hos 20:02 |
Hej Kristina.
Nu er dine knækbrød blevet rost så meget, at jeg er nødt til at bruge min middagspause på en shoppetur på Vesterbro. Nu skal der handles ind og så skal familien tvangsfodres med sunde knækbrød i aften ;o)
Sommerhilsner
Sarah-Cathrine
Sarah-Cathrine said this on 4. august 2010 hos 09:11 |
Hej Sarah-Cathrine
Glæder mig til at høre hvad familien synes om dem 🙂
Kristina
klappeklappekage said this on 4. august 2010 hos 15:36 |
Hej Kristina,
Tak for opskriften og generelt din gode blog – er ofte herinde at kigge og glaeder mig til naeste indslag 🙂
K
Kristina said this on 15. september 2010 hos 12:58 |
[…] har lige bagt de dejligste overskuds-knækbrød som passer perfekt til, men jeg har længe gerne ville prøve at bage nogle kiks selv. Jeg har […]
Krydderkiks « Klappeklappekage said this on 8. marts 2011 hos 07:57 |
Rigtig lækre! Dem skal jeg bage igen i morgen. Tog hele portionen med på min søns SFO – succes!
Vilogså prøve at tilføje fx. soltørrede tomater og basilikum eller lidt ost.
Linda said this on 18. juni 2011 hos 20:48 |