Overskuds-knœkbrød

Her til morgen fik jeg lyst til knœkbrød! Ikke kedelige knœkbrød fra Wasa, men nogen dejlige hjemmebagte nogen med masser af økologiske kerner og gode ting og sager.

Det tog mig max 1 time at mixe dejen og bage dem og det var inklusiv opstilling af diverse kerner til fotografering. Total overskuds-knœkbrød som min kollega Jane kaldte dem, da jeg fik opskriften. Og det er de – de er lette at bage, smager himmelsk og så er der jo lige det med at de hverken indeholder sukker eller smør hvilke mine hofter vil elske 🙂

Ingredienser:

1 dl Havregryn

Økologiske frø, kerner og gryn røres sammen

1 dl Sesamfrø

1 dl Hørfrø

1 dl Solsikkekerner

1 dl Græskarkerner

3 1/2 dl Hvedemel

2 dl vand

1 dl Olie

1 tsk Bagepulver

Olie og vand tilsættes

1 tsk Salt

Alle frø, kerner, hvedemel, bagepulver og salt røres sammen.

Tilsæt vand og olie og rør indtil en jævn dej. Del dejen i 2 lige store portioner. Rul den ud på en bageplade med bagepapir og skær i dejen med en pizzakniv til passende størrelser. Drys med ekstra sesam eller hørfrø.

Bages ved 200 grader i 15 til 20 min. Jo længere tid i ovnen, jo mere sprøde og gyldne bliver stykkerne.

Dejen rulles ud og skæres i passende stykker

Stykkerne er lette at brække fra hinanden når de er bagt

~ af klappeklappekage på 26. juli 2010.

15 kommentarer to “Overskuds-knœkbrød”

  1. Jeg bager også disse lækre knækbrød af og til. Nemmest er det at rulle dejen ud mellem to stk bagepapir synes jeg. Jeg skærer dem også i mindre trekanter/harlikin, hvis jeg feks skal bruge dem til et ostebord el lign. De er pragtfulde, og det er svært at spise købe knækbrød efter man har prøvet disse.
    Majbrith

  2. Hvor længe kan disse skønne knækbrød opbevares efter de er bagt?

    • Hej Anna,

      De sidste af mine blev spist 8 dage efter de var bagt og da var de stadig sprøde og gode.

      • Fantastisk. Jeg er blevet så inspireret af opskriften, at jeg vil gå hjem og bage dem i allerede i aften, mon ikke det vækker glæde på kontoret i morgen, hvis jeg møder op med hjemmebagte knækbrød. Tak for inspirationen og en god blog.

      • 🙂 Hvordan blev de?

      • De er blevet rigtig lækre. Jeg synes dog jeg måtte tilsætte noget mere mel end du havde skrevet. Men et klart hit.

      • Hej Anna,
        Jeg tilsætter ikke mere mel, da jeg gerne vil have at de bliver meget tynde og sprøde og ikke så “brød-agtige”. Dejen skal i såfald være meget tynd og klistret og jeg rører slet ikke i den med mine hænder.
        Vh Kristina

      • En kollega fortalte lige, at han laver de samme, men i småkagestørrelse, og bruger dem til sine børn som kager.

  3. Kære Kristina.

    Super gode knækbrød. Har prøvet et par opskrifter med nogenlunde samme ingredienser, men de her er bare de bedste. De var et hit en doven søndag formiddag:-).

  4. Hej Kristina.
    Nu er dine knækbrød blevet rost så meget, at jeg er nødt til at bruge min middagspause på en shoppetur på Vesterbro. Nu skal der handles ind og så skal familien tvangsfodres med sunde knækbrød i aften ;o)
    Sommerhilsner
    Sarah-Cathrine

  5. Hej Kristina,
    Tak for opskriften og generelt din gode blog – er ofte herinde at kigge og glaeder mig til naeste indslag 🙂
    K

  6. […] har lige bagt de dejligste overskuds-knækbrød som passer perfekt til, men jeg har længe gerne ville prøve at bage nogle kiks selv. Jeg har […]

  7. Rigtig lækre! Dem skal jeg bage igen i morgen. Tog hele portionen med på min søns SFO – succes!
    Vilogså prøve at tilføje fx. soltørrede tomater og basilikum eller lidt ost.

Skriv et svar til Anja Hansen Annuller svar