Pebernødder med masser af julesmag

image

Disse lækre pebernødder har omvendt mig. Tidligere syntes jeg at pebernødder enten var for tørre, smagte af for meget eller af for lidt. Efter at have afprøvet denne perfekt afbalanceret opskrift fra Lagkagehuset, er pebernødder pludselig i stærk konkurrence med vaniljekranse om at være mine jule favoritter.

Ingredienser til ca. 250 stk.:

250 g blødt smør

250 g sukker

1 tsk stødt ingefær

1 tsk kanel

1 tsk hvid peber

1 tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 dl piskefløde

500 g mel

Det bløde smør og sukkeret piskes godt sammen med en el-pisker. Derefter pisker du fløden i blandingen på lav hastighed. I en anden skål blander du mel med krydderier, bagepulver og natron, hvorefter du blander det i smør blandingen. Ælt til dejen er glat, smidig og nem at arbejde med.

Varm ovnen op til 200 grader.

Tril dejen ud i pølser på tykkelse med en lillefinger og skær dem i ca 1 cm stykker. Tril eller tryk dem ud på en bageplade. Pebernødderne flyder meget lidt ud, så du kan sagtens sætte dem ret tæt.

Bages i 7-10 minutter – hold øje med dem, de skal kun lige være lyse gyldne.

image

image

~ af klappeklappekage på 8. december 2013.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s