Chaikage med kaffeglasur
En hurtig, enkel og lækker svampet chaikage til påskens dage er et hit i min familie. Du kan selv mixe din Chai blanding af kanel, kardemomme, vanilje, rørsukker og kryddernelliker, men jeg har valgt den hurtige løsning, at købe Urtekrams Chaisukker samt noget godt kanel. Kagen er god når den er lun, men mindst lige så god dagen efter.
Ingredienser:
125 g smeltet smør
400 g rørsukker
400 g hvedemel
3 tsk (med top) Chaisukker
1 tsk kanel
2 tsk natron
5 dl kærnemælk
Glasur:
50 g smeltet smør
250 g flormelis
1 spsk kakao
5 spsk varm kaffe
Smelt smøret i en gryde og hæld det op i en skål. Hæld sukker i og rør det godt sammen. Du kan vælge at gøre det med en elpisker eller med en ske, – du bestemmer ☺️ Kærnemælken tilsættes sammen med resten af ingredienserne. Dejen hældes i en smurt bradepande ca 23 x 33 cm og bages midt i ovnen ved 200 grader i 30 40 min.
Mens kagen bager gør du glasuren klar. Smelt smøret i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne når gryden er taget af varmen. Glasuren smøres på kagen når den er lidt afkølet, men stadig dejlig lun.

Chaisukker og ægte kanel fra Urtekram