Italienske Biscotti

Biscotti er en Italiensk småkage, som er fyldt med gode sager. Der er stort set altid mandler i, men derudover kan man selv variere fyldet. De er eksempelvis skønne med små bitte stykker dadler, som tilføjer disse Biscotti en ganske særlig sødme. Du kan putte valnødder eller cashewnødder i. Tørrede tranebær eller tørrede blåbær i stedet for eksempelvis piatacienødderne. Det der gør en Biscotti ganske særlig, er at de bliver bagt 2 gange. Denne metode gør, at de simpelthen er intet mindre end geniale, at dyppe i en kop god kaffe eller the.

Denne opskrift er stort set Mette Blomsterbergs, men som sagt kan du sagtens putte andre nødder eller tørrede frugter i.

Bisqotti

Pistacie og Mandelbiscotti

Ingredienser:

Til ca. 30 stk.

  • 250 g. hvedemel
  • 225 g. rørsukker
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 1 lille tsk stødt kardemomme
  • 2 stk. øko æg
  • 1 stk. æggeblomme fra en glad høne
  • 90 g. hele mandler (med skal)
  • 80 g. hele usaltede pistaciekerner

1. Mel, rørsukker, bagepulver og kardemomme blandes godt.
2. De resterende ingredienser blandes i og æltes sammen med hænderne til en ensartet dej.
3. Dejen formes til  2 stk. ca. 20 cm. lange, “flade” pølser. Brug eventuelt en anelse mel til at rulle i.
4. Bages på bagepapir ved 175 grader i 20 minutter.
5. De nu halvbagte flade pølser, tages ud af ovnen og afkøles let, inden de skæres i ca. 1 cm. tykke skiver. Skær dem lidt på skrå.
6. Lig skiverne fladt på bagepapiret og bag disse yderligere 10 minutter. Afkøles  helt på en bagerist.

Bryg derefter en kop kaffe eller the – sæt dig i sofaen og spis til du skammer dig 🙂

Nødder til bisqotti

~ af klappeklappekage på 14. januar 2013.

Skriv en kommentar