Mit økologiske køkken

Kun i absolutte force majeure-situationer bager jeg af andet end økologisk mel, œg og mœlkeprodukter!

Når jeg er på besøg hos andre eller på restaurant tjekker jeg ikke, om de kun har brugt økologiske produkter…der er jeg ikke helt endnu 🙂 Det er når jeg står i mit køkken med fingrene i dejen, at det føles grundlœggende forkert, at putte andet end økologi i de brød og kager jeg servere for mine kœre.

ØKOLOGI = KŒRLIGHED

KŒRLIGHED

Egentlig en temmelig kvalmende ting at sige, men ikke desto mindre en sœtning der har sat sig fast i mit indre og som popper frem hver gang jeg handler, bager og laver mad. Jeg har sjœldent råd til udelukkende at købe økologisk, men jeg tager mig oftest råd og prioritere det meget højt. Og hvorfor gør jeg så det?

Det gør jeg fordi det er den eneste måde, hvorpå jeg kan sikre, at jeg ikke servere diverse konserveringsmidler, emulgatorer, aromastoffer osv. for mig selv, min familie og venner.

Grund-idéen med økologisk landbrugsproduktion er bæredygtighed, og derfor anvendes der hverken kemiske sprøjtemidler eller kunstgødning. Det burde alle da synes er en fantastisk ide!

Her er de 3 vigtigste grunde til at jeg vœlger økologi – grunde som jeg håber du husker nœste gang du handler:

  1. Økologi er godt for vores grundvand! Økologiske landmænd bruger ikke sprøjtemidler, der kan sive ned i grundvandet. Så når du køber økologiske varer, er du med til at spare vores fælles vand for rester af de giftstoffer, som ikke-økologiske landmænd sprøjter deres marker med.
  2. Økologiske dyr har bedre leveforhold! Økologi har en lang række meget præcise regler for, hvad dyrene har KRAV på. Derfor kan du have en god smag i munden, når du drikker økologisk mælk og spiser økologisk kød og æg.
  3. Du får mad uden rester af sprøjtegift! Økologisk produktion bygger på princippet om, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Derfor udnytter økologiske landmænd naturens egne mekanismer til at forebygge sygdomme, skadedyr og ukrudt på markerne, i stedet for at sprøjte sig ud af problemerne. Blandt andet dyrker de økologiske landmænd forskellige afgrøder på den enkelte mark fra år til år, hvilket er med til at forebygge sygdomme i korn og grøntsager.

Reklamer

5 kommentarer to “Mit økologiske køkken”

  1. – og så smager frugt, grøntsager og kød bare af meget mere når det er økologisk! Thumbs up!

  2. Herligt, jeg ville ønske at flere tænkte som dig 🙂

  3. kan du lave en kage formet som en hest ??

  4. Hejsa. Laver du kage kurser i f.eks cupcakes? Mvh. RD

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s