Klassisk Foccacia brød og pesto

Alle som kan lide at bage, bør have en god Foccacia grund opskrift. Her er et godt bud på et Foccacia brød med en super saftig krumme og klassiske krydderier… frisk rosmarin og havsalt. Foccacia brød er et italiensk flad brød, som er et perfekt madbrød. Det kan sagtens være et måltid i sig selv. Her til aften spiste vi lunt Foccacia i store brudte stykker med hjemmelavet pesto, avocado creme og lidt ost.

Der findes masser af opskrifter på nettet – nogen lettere end andre. Denne er let og enkel, men tager lidt tid, fordi det er vigtigt at dejen bliver æltet grundigt og at den hæver over 2 gange. Jeg kan ikke understrege nok hvilke kæmpe forskel det gør hvis man giver sig tid til at ælte sine brød deje ordenligt. Når man ælter omformer man dejens proteiner til til lange strenge, som hjælper med at holde luften inde i brødet og dermed giver luftige og saftige brød. Dejen er helt glat og blød når den er færdig æltet ( Claus Meyer mener dejen skal have en overflade som ungpigehud! :-)  ) – og man kan simpelthen mærke at dejens struktur ændrer sig undervejs. Prøv at ælte din næste brød dej 10-12 minutter – ikke bare 5 min, men bliv ved og ved, så vil du 100 % kunne mærke og smage forskel.

Foccacia:

7 dl lunkent vand

25 g gær

1 dl olivenolie

1 kg hvedemel

20 g havsalt eller groft salt

4-6 kviste frisk rosmarin

Ekstra olivenolie og havsalt

1. Rør gæren ud i vandet og olien og lad det opløse sig helt.

2. Tilsæt hvedemel og salt.

3. Ælt dejen godt sammen enten ved håndkraft eller på røremaskine.

4. Dejen hæves i skålen med et viskestykke over i 3 timer.

5. Smør en bradepande (ikke en hel stor – men en mellemstr.) med olivenolie og vend dejen over i. Tryk dejen ud, så den fylder hele formen.

6. Drys friske rosmarin nåle og salt ud over dejen sammen med lidt olivenolie og tryk i dejen med fingrene, så der kommer fordybninger.

7. Lad dejen hæve 1 time ekstra.

8. Bag brødet ved 225 grader i ca. 20-22 min.

Rustikke stykker af Foccacia brød med hjemmelavet pesto

I får også lige min pesto opskrift med🙂

Basilikums Pesto:

Rækker til 2 små glas. Hjemmelavet pesto holder sig ikke mere end en uge ca, så lav små portioner af gangen.

50 g. frisk basilikum
50 g. ristede cashewnødder og mandler
1 1/2  fed hvidløg
40 g. parmesan
1.5 dl. olivenolie
Salt og peber
Rist først dine nødder på en pande til de er gyldne og kom herefter det hele op i en blender eller foodprocessor, hvor det blendes til en fin og cremet masse. Smag til sidst til med salt og peber.
Oprindeligt bruger man pinjekerner i pesto og mange bruger også mandler. Jeg bruger forskellige slags nødder og kan rigtig godt lide at blande dem.

~ af klappeklappekage på 19. august 2012.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s