Søndags chokoladekage

Engang i mellem – gerne søndag eftermiddag, når man ligger på sofaen, er der ikke andet der duer end en helt almindelig chokoladekage. Dvs der er ikke noget “almindeligt” ved denne intense, tætte chokoladekage. Den er indbegrebet af alt hvad jeg synes er lækkert ved chokolade. Den er ikke særlig køn og den er egentlig en ganske enkel formkage, men netop denne enkelthed gør den til en super søndags hygge kage.

Kagen bliver bedre af at stå en dage eller 2. Den synker mere og mere sammen midt på, men det gør den kun fordi den er så blød og saftig.

Ingredienser:

Til 1 rugbrødsform ca. 23 x 13 x 7 cm. Giver ca. 10 skiver. Tager 15 min at røre sammen og 45 min at bage.

225 g blødt smør

375 g muscovado sukker eller brun farin

2 store æg

1 tsk vanillie sukker

100 g 70 % mørk chokolade

200 g hvedemel

1 tsk natron

2 1/2 dl kogende vand

Varm ovnen op til 190 grader og sæt en bageplade ind for at opfange de klæbrige klatter, som vil løbe fra selve formen.

Smelt chokoladen og sæt den til at afkøle let. Smør derefter formen og beklæd den med bagepapir. Det er en meget fugtig kage, så det er vigtigt at du husker at beklæde formen med bagepapir.

Pisk det bløde smør med sukkeret og tilsæt så æggene, som du lige har pisket let sammen med en gaffel. Tilsæt desuden vanilje og pisk det hele godt.

Derefter rører du den smeltede chokolade i dejen med en ske eller dejskraber. Fold den sammen, men pisk ikke mere.

Tilsidst blander du melet med natron og forener det langsomt med dejen sammen med den kogende vand. Dejen skal være glat og tyktflydende.

Hæld dejen i formen – næsten helt til kanten, da den ikke hæver så meget, og bag den i ovnen i 1/2 time. Derefter skruer du ovnen ned på 170 grader og bager den videre i 15 min. Så den i alt bages i 45 min. HUSK at sætte formen på en bageplade, da kagen helt sikker løber over🙂

Kagen vil forsat være blød og klæbrig når den er færdig. Sæt den på en rist og lad den blive helt kold før du vender den ud.

Kan evt. serveres med lidt is eller tykt/fed creme cremefraiche og måske lidt hindbær.


~ af klappeklappekage på 25. september 2011.

7 kommentarer to “Søndags chokoladekage”

  1. Åh hjælp… Den er jo både let at bage og nem at spise… Hvor ser den lækker ud! Mums!

  2. Hvor er den lækker! Jeg får helt lyst til at bage en hurtig chokoladekage nu!

    Rigtig fed blog🙂

  3. Tak for de dejlige billeder Kristina ;o) mmmmmmmmm…

  4. Sikke en fin blog, lige efter mit hjerte🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: