Banankage med pistacienødder og marcipan

Ingredienser:

Til 6-8 personer

120 g god kvalitets-marcipan lavet med en høj procent af mandler

225 g sukker

150 g blødt smør

1 stang god vanilje

4 mellem øko øg

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

3 modne, men faste bananer

75 g pistacienødder (de almindelige tørristede og salte uden skaller)

100 g god mørk chokolade til at hælde over kagen til sidst.

Kan også overtrækkes med hvid chokolade

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 170 grader. Klip et stykke bagepapir til og læg det i bunden af en lille/mellem rugbrødsform.

Skær marcipanen ud i små stykker og rør det godt sammen med sukkeret. Jeg bruger en røremaskine, men du kan sagtens gøre det i en almindelig skål. Blandingen skal smuldre.

Rør smørret i.

Flæk vaniljestangen og skrab alle de små korn ud og rør dem i dejen med æggene, – et ad gangen.

Rør mel og bagepulver sammen og sigt det sammen i en skål. Derefter sigtes det – endnu engang – ned i skålen til dejen. Bland det hele godt.

Skræl bananerne og riv dem på den grove side af et rivejern ned i dejen. Kom pistaciekernerne i og vend det hele rundt – ved håndkraft – til blandingen er ensartet.

Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 70 minutter. Når kagens overflade bliver lidt brunlig dækker du kagens overflade med et stykke løst stanniol, så overfladen ikke bliver for mørk.

Lad kagen køle lidt af i formen inden du tager den ud og lader den køle helt af på en rist.

Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den forsigtigt og lidt tilfældigt over midten af kagen.

Kagen holder sig fugtig og lækker i flere dage, hvis du pakker den godt ind og opbevarer den i dit køleskab. VELBEKOMMEN!

Kagen skæres i skiver som et brød


~ af klappeklappekage på 20. november 2010.

2 kommentarer to “Banankage med pistacienødder og marcipan”

  1. Den kage ser fantastisk ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s