Søde tynde pandekager

Endnu en “oldie but goodie” fra mormors opskriftssamling. Jeg tror hun har opskriften fra Frøken Jensens kogebog, men hvem ved hvor den klassiske pandekageopskrift egentlig stammer fra? De smager bare godt.

Server dem med hvad du plejer: syltetøj, marmelade, is, smør og sukker. I mit barndomshjem holdte vi os ikke tilbage – vi kunne lide “mere med mere på”, så på trods af at de er stegt i smør, så smager det rigtig lækkert, liiige at give den gas og smører lidt mere smør på og så strø lidt sukker på, før du ruller dem sammen. Velbekommen!

Pandekager

18-22 stk. afhængig af tykkelse

250 g øko mel

1/2 tsk salt

5 dl mælk

4 æg

På panden: smør eller margarine

Rør alle ingredienserne sammen

1. Bland mel og salt i en skål.

2. Rør mælken langsomt i melet til en klumpfri jævning.

3. Rør æggene i et ad gangen

Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter i køleskabet.

Smelt lidt smør eller margarine på en mellem varm pande – hæld lidt dej på panden og vip den, så dejen fordeler sig over hele panden.

Vend pandekagen, når den er lysebrun og bag den anden side.

VELBEKOMMEN

~ af klappeklappekage på 16. august 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s