Pavlova med jordbær og ferskner

Skynd jer lige at prøve denne opskrift inden de sidste danske jordbœr er vœk. Den er altid et hit hos mine venner og familie. Billederne er taget af både fotograf Michael Lyck fra Liv og Bolig og bagekonen selv.

Pavlova med danske jordbær

Pavlova med jordbær og ferskner
(6 personer)

200 g mandler
5 æggehvider
300 g sukker
korn fra en hel vaniljestang
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk riseddike
1/2 l piskefløde
2 bakker friske jordbær
3 ferskner

Mal mandlerne med skal på i en foodprocessor eller blender.
Bland æggehvider, sukker og salt og pisk massen hel stiv, så den kan danne små toppe når du løfter piskeriset.
Tilsæt eddike og pisk igen.
Bland vaniljen i mandelmelet og vend det i æggemassen med let hånd.

Tegn 2 cirkler på bagepapir med en middagstallerken og læg det på en bageplade. Smør dejen i de 2 cirkler, – den ligger sig lige så fint og flyder ikke meget ud.
Bag de 2 bunde midt i ovnen ved 170 grader i 15 min. Tør dem derefter mindst 1/2 time ved 100 grader. Sluk ovnen og lad bundene køle af i ovnen.

Vend den letpiskede fløde med saften fra de 3 ferskner og hak lidt af det saftige kød i bitte små stykker og vend i. Læg 2/3 dele af cremen imellem de 2 bunde og den sidste del oven på den øverste kagebund. Pynt lidt tilfældigt med masser af friske jordbær. Jordbær og ferskner giver tilsammen en perfekt kombination af det søde og det let syrlige.

TIP: Hvis kagebunden ikke vil slippe bagepapiret, kan du pensle bagsiden af bagepapiret med lidt vand, så slipper den.

Anna Pavlova var en russisk ballerina som turnerede i New Zealand i 1920'erne. Hun var så populær at man i New Zealand opkaldte denne marengs dessert efter hende.

~ af klappeklappekage på 27. juli 2010.

En kommentar to “Pavlova med jordbær og ferskner”

  1. Hvad med resten af fersknerne? Og er de også friske?
    Mvh
    Pernille

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s