Klassisk jordbærtærte

Min niece er ikke den store kage-fan og det kan være et stort problem for en moster, som bare vil bage, bage, bage og bage mere til dem hun elsker. Derfor var det en lettelse da jeg for mange år siden fandt ud af at hun faktisk var helt vild med min jordbærtærte. Siden tænker jeg på hende hver gang jeg laver den 🙂

Lille jordbærtærte med råcreme

Katjas Jordbærtærte:

Til 1 almindelig tærte eller 6 små portionsstørrelser.

1. Først laver du tærte bunden – en klassisk mørdej.

100 g blødt koldt smør

150 g mel ( halvdelen kan evt erstattes af havregryn)

1-3 spsk sukker

1/2 æg

Du smuldrer mel og smør sammen og tilsætter derefter hurtigt de andre ingredienser. Saml dejen hurtig og lad være at røre ved den for længe. Det gør den varm og klistret. Sæt den koldt i køleskabet min. 1/2 time.

2. Rens dine søde sommer jordbær (ca. 1 bakke) og skær dem i passende skiver. Lad nogle af dem være hele. Smør desuden din tærteform med smør så den er klar. Husk at sørge for at den er smurt på kanterne og ind i rillerne!

3. Råcreme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

Korn af 1/2 vaniljestang

2 dl piskefløde som er pisket til luftigt skum.

Pisk æggeblommerne, sukker og vanilje luftigt. Du kan se at det bliver lysere i farven og du kan mærke at konsistensen bliver luftig.

Pisk piskefløden til skum – ikke for tyk og vend det forsigtig i æggeblomme-massen. Sæt den på køl indtil du skal bruge den.

4. Tag din mørdej ud af køleskabet.

Drys mel på dit køkkenbord og på din kagerulle. Mørdej klistrer indimellem meget. Rul dejen ud så den passer i størrelsen til din tærte form. Husk den skal være lidt større, så du kan få dej op ad kanterne på formen.

Løft forsigtig dejen af bordet. Hvis den klistrer fast kan du evt. forsigtigt bruge en dejskraber uden at lave hul i dejen. Løft dejen ved hjælp af din kagerulle og læg den over tærteformen og tryk den forsigtigt ned i bunden og langs med kanterne. Lad være at gå i panik fordi der er et par huller i dejen! Det sker ofte og så kan man bare lappe lidt med sine fingre når først dejen er lagt i formen. Lav huller i dejen med en gaffel.

Når man skal bage bunden er det en god ide at lægge et lag bagepapir over dejen og fylde papiret med noget tungt. Jeg plejer at bruge kigærter eller hasselnødder, men brug hvad du har. Det skal kunne tynge bagepiret ned i formen så det holder på mørdejen. Hvis man ikke gør dette vil bunden hæve, så du ikke kan se dine fine kanter på tærten mere.

Bag bunden ved 200 grader øverst i ovnen i ca. 20 minutter. Lad bunden køle af i 5 minutter før du forsigtig banker på bunden af formen og vender tærtedejen ud. Du kan evt. også servere den direkte i din tærteform.

Vend forsigtig bunden ud af formen

5. Smelt 50 – 75 g god mørk chokolade i et vandbad med 1 spsk piskefløde. Fløden kommer jeg i for at chokoladen ikke skal være al for hård når den køler på bunden af tærten.

6. Når tærtebunden er kølet pensler du din chokolade på bunden af tærten og lader det stivne.

7. Hæld din råcreme i tærten og læg derefter jordbærrene i cremen i et fint rundt mønster, – sæt et helt jordbær i midten. Pynt med en kvist mynte.

VELBEKOMMEN og god jordbærsæson!


Reklamer

~ af klappeklappekage på 24. maj 2010.

4 kommentarer to “Klassisk jordbærtærte”

  1. ENDELIG fik jeg drømme-opskriften på den Jodbærtærte! 🙂 NU skal der bages – Hilsen Niecen

  2. et hit er også at lave et lag med marcipan jeg plejer at lave en masse med marcipan, sukker og smør put det på tærtedejen 10 min før den er færdig bagt og bag den færdig… det er bare godt 🙂

  3. […] Stikkelsbærkompot kan du finde opskriften til mange steder på nettet og ellers er der en god én i Claus Meyers Almanak og opskriften på råcreme kan du finde her. […]

  4. You genuinely have a point there, I have never studied it like it like that before.

    You make it sound so stirring. I am going to have to play around with
    this more!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s