Hindbær-Hvid Chokolade WM Lagkage

Så fik jeg lov at bage til det nye Liv og Bolig igen! Denne gang var det et WM tema, så jeg valgte at bage en Fodbold-lagkage samt Citron Cupcakes med det Sydafrikanske flag på. Fodbold-lagkagen er lagt sammen med en blød og sød hvid chokolademousse samt en hindbærmousse med lidt mere kant. Det var en rigtig dejlig dag, da jeg fik besøg af Liv og Boligs fotograf Michael Lyck, så jeg dækkede op i baghaven. Det er blevet nogle rigtig søde billeder han har taget 🙂

Foto af Michael Lyck

Hindbœr – Hvid Chokolade Fodboldlagkage:

Køb 3 gode vanilje lagkagebunde hos bageren!

Tip! En lagkage bliver altid bedre af at stå og trœkke, så lœg den gerne sammen dagen før. Det er bedst at dœkke den med fondant på dagen hvor du skal servere den.

Start med at røre Hindbœrmoussen sammen:

175 g frosne hindbœr

1 spsk lys rørsukker

Kornene fra 1/2 stang vanilje

1 dl yoghurt naturel

2.5 dl piskefløde

Hindbœrrene tøes op og moses med en gaffel sammen med sukker og vanilje. Yoghurten røres i og til sidst vendes den i stift piskede fløde.

Piskefløden skal piskes helt stift – lige før det bliver til smør ellers bliver moussen for tynd….men den smager skønt selvom den er tynd og vil sagtens kunne bruges.

Sœt moussen på køl 1 times tid. I mellemtiden laver du:

Hvid Chokolademousse:

150 g hvid chokolade

2 œggeblommer

4 dl piskefløde

Chokoladen smeltes meget forsigtigt ved omrøring over vandbad. Når chokoladen er smeltet, røres œggeblommerne langsomt i med en ske. Køl massen lidt ned og tilsœt derefter den piskede fløde.

Du lægger den første lagkagebund på  et fad og smører derefter et godt tykt lag Hindbœrmousse på bunden. Smør det ikke helt ud til kanten, det kommer helt af sig selv når du lœgger lagkagebundene ovenpå hinanden. Lig en bund ovenpå og smør denne gang med et godt lag Hvid Chokolade Mousse og igen ikke helt ud til kanten. Brug kun ca halvdelen af den hvide chokolademousse, da du skal bruge resten senere. Læg den sidste bund ovenpå og smør lidt mere hindbœrmousse på denne.

Tilsidst finder du en spartel eller dejskraber frem og dœkker hele kagen i resten af den sidste chokolademousse. Det skal rundt om hele kanten og ovenpå kagen og det skal fordeles i et fint ensartet lag.

Rul et stort stykke hvid fondant ud på køkkenbordet. Husk at drysse med lidt majsstivelse først, så det ikke hœnger fast i bordet eller på kagerullen. Hvis fondanten er for hård, kan du give den 5-10 sekunder i en mikroovn, men pas på at den ikke bliver for blød. Rul det ud til ca. 2 cm tykkelse og sørg for at det kan dœkke hele din lagkage.

Først lægges Fondanten hen over kagen og derefter glatter du den ud med dine hænder

Rul forsigtigt din fondant tilbage hen over din kagerulle og sørg for at det slipper bordet uden at lave huller i fondanten. Læg det hurtigt men forsigtig hen over lagkagen – sørg for at du lægger midten af din udrullede fondant midt på kagen. Læg den ned og brug derefter dine hœnder til at fordele dejen fint og glat langs med kanterne. Start fra midten og stryg dine hœnder hen over dejen for ligesom at skubbe imaginœre lufthuller ud. Hvis Fondanten har lidt mel på sig eller ser lidt for tør ud kan du gøre dine hænder ganske let våde og stryge dem hen over overfladen. Når den ligger glat langs med siderne skœrer du med en kniv det ovenskydende fondant fra. Sœt kagen på køl.

Derefter ruller du på køkkenbordet et stykke sort fondant ud. Tag din lille 8-kants skabelon, som du på forhånd har tegnet og klippet ud i pap eller papir, – lœg den over den sorte fondant og skœr en 8-kant ud efter skabelonen. Dette gøres til du har 7 fine 8-kanter. Til en almindelig størrelse lagkage skal din 8-kant vœre ca. 4 cm i diameter.

Skœr desuden en kant ud af fondanten på ca. 4 cm i højden og sørg for at det er langt nok til at lœgge hele vejen rundt om kagen.

Tag kagen ud af køleskabet –  find en lille pensel frem og 1 glas med koldt vand. Pensl din 8-kant med lidt vand og tryk den derefter på plads på kagen. Start fra midten af kagen og lœg dem ca som en fodbold ser ud. Pensl til sidst rundt langs kagen på siden der hvor den sorte kant skal sœttes fast. Tryk lidt på kanten når du har sat den fast for at sikrer at den bliver hœngende.

HUSK at den slet ikke behøver at være perfekt. Den er super sjov at lave og alle dine venner og din familie vil synes du er fantastisk. God kamp!

Lag på lag

Reklamer

~ af klappeklappekage på 19. maj 2010.

15 kommentarer to “Hindbær-Hvid Chokolade WM Lagkage”

 1. Den ser lækker ud 🙂

 2. Hvor lyder det bare enormt lækkert. Måske bliver det opskriften til den næste lagkage jeg skal bikse sammen.

  Kh Kristina

  http://fifthfloorcooking.wordpress.com

 3. Imponerende flotte kager, vil gerne lære lidt mere om fondant hvor køber du det, bor i Norge tror ikke at vi kan købe det her.

 4. Hejsa Den ser super lækker ud. Er det MMF (marsh mallows fondant) Du bruger på toppen??

  • Hej Jago
   Nej, det er fondant som jeg har købt færdiglavet ved specialkoebmanden.dk og derefter blandet med marcipan. Og….den er virkelig god 🙂 De 2 lag af hvid chokolade og hindbær er så lækre sammen mums!

 5. Okay.. Sejt.. Mange tak for svaret. Men tror du man kan bruge MMF?

  • Jeg har ikke prøvet MMF, men jeg hører at det smager ekstremt sukkeragtigt og er derfor bange for at det måske kunne blive liiige en tand for meget, men prøv det og giv lige lyd om hvordan det smagte 🙂

 6. Hej..
  Så er det prøvet. Det smagte faktisk meget godt. (: så det kan anbefaldes hvis andet ikke kan skaffes (:

 7. […] ene kan i finde opskriften på her, – dog uden fodbold-looket, men med samme mumsede fyld. Mmmm min mor døbte den […]

 8. Super laekker opskrift til fyld..
  Jeg laver og bruger altid marshmallow fondant og det er meget soedt, men man skal bare rulle det godt tyndt. Synes det er laekre end det man koeber.
  Tak for en dejlig opskrift!!

 9. kan man godt lade hindbær moussen stå et døgn inden man skal bruge det?

 10. super, så går jeg i gang med det samme! 😀

 11. Jeg har byttet den hvide chokolade ud med toblerone, men kan ikk få det stift 😦 Nu har jeg bare en skål med flydende fløde og chokolade.
  Er der noget man kan gøre`?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s