Honning-Havregryn Muffins

Efter at have boet i USA nogle år er der en hel del ting jeg savner og en af dem er “Honey-Oatmeal Muffins”. De spises som hurtig morgenmad på vej ud af døren eller som en del af en lækker Brunch…eller måske bare som en snack. De smager bedst når de er lune og nybagte og er man ikke bange for de ekstra kalorier, så smager de helt fantastisk med lidt smør eller lidt ekstra honning. De er hurtige at lave – det tager max. 15 min at samle dejen og 30 min at bage dem. Opskriften er næææsten glutenfri og ellers man kan sagtens bruge de glutenfri havregryn som findes på markedet.

Honning-Havregryn Muffins

De smager skønt når de er nybagte og måske med lidt ekstra honning..

Til ca. 8 mellem størrelse muffins bruges:

Ca. 3.5 dl kærnemælk

Ca. 90 gram havregryn

4 spsk flydende honning (det gør en stor forskel at vælge en rigtig god økologisk honning)

2 spsk neutral olie eller flydende margarine

125 gram hvedemel, majsmel eller fuldkornsmel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

1/4 tsk salt

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen og sæt den på 175 grader. Sæt en lille gryde med kærnemælk og havregryn på komfuret og varm den op. Den skal kun lige varmes op, slukkes og sættes til side. Sæt Muffin papirsholdere i formen, – så er de klar.

2. Hæld honning og olie i en skål – put kærnemælksblandingen i og bland godt. I en anden skål samles de tørre ingredienser mel, bagepulver, natron og salt og dette røres tilsidst i den våde blanding. Det skal ligne havregrød.

3. Hæld dejen i muffinsformene – dejen skal kun 2/3 dele op til kanten.

4. Bag dem i den opvarmede ovn indtil de er let gyldne – ca. 30 minutter. Server dem lune!

~ af klappeklappekage på 29. marts 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s