Kanelsnegle med Remonce

Disse kanelsnegle er enkle at bage, – men smager super sofistikeret og tro mig duften af dem får naboen til at kigge forbi. De let ristede mandler giver en dejlig knasende konsistens som er rigtig skøn med den bløde remonce.

Ingredienser:

80 g smør,
250 g hvedemel,
1 dl sødmælk,
20 g gær,
1 stort økologisk æg,
25 g sukker,
lidt groft salt,
kornene fra 1/2 stang god vanille


Fyld:

100g hakkede mandler uden skind
100 g smør,
100 g revet marcipan,
100 g lys muscovadosukker,
1-2 spsk. god kanel,
æg til pensling

Sådan gør du:

Skær det bløde smør ud i mindre stykker og kom det i en skål sammen med mel. Bland det sammen og brug gerne dine hænder, – det gør at du lettere kan styre dejen.
Lun mælken og tilsæt gæren. Rør godt rundt.
Pisk æg, sukker, salt og vanillekorn sammen i en skål. Bland mælken i, og ælt dejen smidig og glat. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, – ca. 30 min.
Forvarm ovnen til 220 grader.

Mens dejen hæver kan du røre det lækre fyld sammen. Smør, muscovadosukker, marcipan og kanel røres sammen i en skål.
Skær mandlerne ud på langs i flade stykker eller hak dem groft. Rist ca. halvdelen af mandlerne let på en pande uden fedtstof. De må ikke være brune, men gerne let knasende.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 40×40 cm. Fordel smørfyldet herpå med en kniv eller dejskraber. Derefter drysser du et tyndt lag ristede mandler ovenpå fyldet.

Rul dejen sammen på den lange led og skær den i tykke skiver.

Dejen rulles sammen på den lange led før du skærer de tykke skiver ud.

Læg dem enten direkte på bagepapir eller som jeg har gjort i fine muffinsforme. Det gør at de ser mere delikate ud og det er rigtig rart at der er et stykke papir omkring, når man først skal tage sin første bid af den gode remonce snegl.

Kanelsnegle efterhæver i Muffinpapirsforme

Lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, – ca. 30 min. Pensl dem med det sammenpiskede æg. og drys dem med de mandler du ikke har ristet.
Bages på nederste rille i 12-15 minutter.
Kan pyntes med glasur.

~ af klappeklappekage på 8. marts 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s